ONZE 4 PIJLERS

Stress Management

Goed kunnen omgaan met stress heeft een positief effect op je prestaties.

Mindset

Vermijd frustraties door je gedachten op hetzelfde niveau als je doelstelling te zetten.

Voeding

Voeding is meer dan alleen brandstof voor je lichaam. Het is informatie dat je lichaam binnenkomt.

training

Vermijd blessures door op je eigen tempo en niveau te trainen.

Registreer je voor de challenge

Ga de uitdaging aan en start met het verbeteren van je fietsprestaties!

EEN OVERZICHT VAN DE CHALLENGES DIE AAN BOD KOMEN

CHALLENGE 1 - SLAAP

Slaap is één van de belangrijkste zaken die het herstel na jouw sport prestaties beïnvloeden. Enerzijds herstel je fysiek maar anderzijds ook mentaal, dankzij een goede nachtrust kan je de dag nadien trouwens betere prestaties leveren.

CHALLENGE 2 - ADEMHALING

Na slaap is ademhaling een belangrijk aspect dat continue een indicatie geeft van jouw gemoedsrust. Gemiddeld ademen we dagelijks 20000-23000 keer in & uit.

CHALLENGE 3 - FOCUS

In deze challange gaan we leren hoe we de focus op ons zelf kunnen leggen door elke ochtend een koude douche te nemen. Koud douchen heeft heel wat voordelen: afvalstoffen worden beter afgedreven, goed voor de bloedcirculatie, beter voor huid & haar en het triggert ons autonoom zenuwstelsel.

CHALLENGE 4 - WATER

Het lichaam bestaat uit 72% water, deze hoeveelheid water is verdeeld over gans het lichaam, in bijlage kunnen jullie een document terugvinden waarin deze verdeling in detail wordt toegelicht. Het is van belang om dagdagelijks voldoende water te drinken om je vochtbalans continue op peil te houden.

CHALLENGE 5 - GEDULD

De zwaarte van de training bepaalt hoe laag je katabool is. Na een intensieve training bevind je lichaam zich in een minder goede conditie dan voor je de training hebt aangevat. Vaak door gebrek aan tijd ligt de volgende training verder in de toekomst dan daadwerkelijk nodig is aan tijd om te herstellen. Dit is nefast voor het opbouwen van je conditie mits je opnieuw op hetzelfde niveau zult starten dan tijdens jouw eerste training.

CHALLENGE 6 - VOEDING

Ter voorbereiding van een duurtraining kan je best 1,5-2u op voorhand je maaltijd eten bestaande uit een combinatie van koolhydraten, eiwitten alsook vetten. Bij een intensievere training bv. intervaltraining kan je best 2,5-3u op voorhand je maaltijd eten, hierbij mag je trouwens iets meer koolhydraten opnemen mits deze sneller verteren en ervoor zorgen dat je tijdens de training geen last hebt van eventuele maagklachten.

CHALLENGE 7 - MOTORISCHE CONTROLE

Hoe goed heb je je lichaam onder controle tijdens een beweging? In deze challenge nemen we de controle van de voet spieren onderhanden. Buiten het fietsen bv. tijdens het wandelen of hardlopen zijn je voeten continue in beweging.

CHALLENGE 8 - Stabiliteit

In deze challenge gaan we de focus leggen op stabiliteit op de fiets. Zodra je meer en meer gaat trainen om een hoger niveau te kunnen bereiken is stabiliteit op de fiets enorm belangrijk om blessure vrij te kunnen blijven trainen. De diepe rug & buikspieren zorgen namelijk voor deze stabiliteit en voorkomen daarmee ook potentiële rugklachten.

CHALLENGE 9 - Krachttraining

Krachttraining is essentieel om de belastbaarheid op de fiets te vergroten. Het doel is om hogere wattages te kunnen trappen die vervolgens een positief resultaat kunnen hebben op jouw prestaties. Naast de hogere wattages zorgt krachttraining ook voor sterkere spiervezels en pezen waarna deze zorgen voor een hoger niveau op trainingen.

CHALLENGE 10 - Meditatie

Iedereen ontvangt dagdagelijks heel wat prikkels via allerhande kanalen: werk, privé, smartphone (sociale media, email), tv,… Kortom we zijn continue alert, meditatie kan ervoor zorgen om afstand te nemen van deze prikkels en tot rust te komen.

Inschrijven

U verklaart hierbij expliciet akkoord te gaan met onze privacy policy.
Scroll naar boven