1-op-1 Personal training

Personal training

Wil je graag gewicht verliezen, spiermassa opbouwen, conditie opbouwen,…? Vind je voldoende beweging en gezondheid belangrijk? Heb je extra motivatie nodig? Dan is personal training zeker iets voor jou! Combineer het trainen met een aangepast voedingsschema en creëer blijvende verbeteringen op het vlak van gezondheid, uiterlijk, energie,… 

Ontdek ons personal training programma op maat en behaal zo jouw doelen op een gezonde en verantwoorde manier!

Persoonlijke begeleiding

Het intake gesprek

Vooraleer we actief gaan sporten lopen we samen door een intake gesprek waarin we dieper ingaan op jouw doelstellingen, slaappatroon, eventuele blessures, voeding maar ook jouw stressniveau

Op basis hiervan stellen we een persoonlijk training programma op maat op om zo jouw doelen op een gezonde en verantwoorde manier te behalen!

TOPSPORT BEGELEIDING

Ben je een topsporter en wens je jou klaar te stomen voor een krachtig sportseizoen? Geraak in topvorm en topconditie door onze personal training! Wij hebben als doel prestaties te verbeteren en letsels te verminderen! Je kan beroep doen op onze personal training  zowel pre-season, in-season als off-season.

Bij elke sportdiscipline of topsporter horen eigen fysieke problemen. Wij bekijken welke tekortkomingen er zijn en waar je jezelf wenst te verbeteren en voorzien een op maat gemaakt trainginsprogramma. 

Off-season training
In deze personal training gaan we terug naar de basis. Hierbij houden we de trainingen op een lagere intensiteit en volume. Dit verbetert de focus van een topsporter naar specifieke bewegingen. Naar mate het sportseizoen nadert gaan we ons opnieuw richten op sport specifieke oefeningen. Op deze manier verbeteren we de structurele balans in het lichaam en hebben we een sterke verdediging opgebouwd tegen blessures.

Pre-season training
In deze personal training wordt de nadruk gelegd om kracht op te bouwen en hiermee het prestatie bereik te vergroten. Hierbij leggen we steeds de nadruk op de preventie van blessures en/of het voorkomen van het hervallen van eerder opgelopen blessures.

In-season training
Bij een in-season training wordt de nadruk gelegd op het behoud van kracht, stabiliteit en mobiliteit om blessure vrij te kunnen presteren. 

Voordelen van Personal training

Continue ondersteuning
=
gemotiveerd blijven

Een personal trainer kijkt naar wat jouw lichaam nodig heeft, zorgt voor uitdagende oefeningen, helpt jouw grenzen te verleggen zodat je gemotiveerd blijft. Samen wordt er van jouw inspanningen een nieuwe routine gemaakt, waardoor het woord “opgeven” niet langer in jouw woordenboek zal staan.

Professionele begeleiding
=
meer resultaat

Door de professionele kennis omtrent het menselijk lichaam, blessures en sport van een personal trainer zorgt hij voor oefeningen die perfect op jouw lichaam zijn afgestemd. Je leert de oefeningen correct uit te oefenen waardoor de eerste resultaten al snel zichtbaar zijn.

Efficiënt trainen
=
tijdsbesparing

Een personal trainer kijkt naar wat jouw lichaam nodig heeft, zorgt voor uitdagende oefeningen, helpt jouw grenzen te verleggen zodat je gemotiveerd blijft. Samen wordt er van jouw inspanningen een nieuwe routine gemaakt, waardoor het woord “opgeven” niet langer in jouw woordenboek zal staan.

Vooruitgang opvolgen
=
houvast

Een personal trainer volgt jouw vooruitgang op de voet op. Samen wordt er naar jouw doel gewerkt en wordt er bijgestuurd waar nodig. Het zorgt voor een persoonlijke houvast zodat je zelf kan ontdekken hoe hard je gewerkt hebt om jou doel te bereiken.

Hoe gaat het in zijn werk?

Alvorens je gewicht kan verliezen, spiermassa kan opbouwen, … bekijken we de mobiliteit, stabiliteit en motorische controle van jouw lichaam. Door middel van een intakegesprek waar we meer te weten komen over jouw sportverleden, huidige sportactiviteiten, voeding, blessures,…  en verschillende testen zoals een ademhalingstest, coretest, heup-, schouder-, rug- en enkelmobiliteit creëren we een op maat gemaakt trainingsplan. 

Na de opmaak van een op maat gemaakt trainingsplan start de personal training als volgt. 

Wanneer je voor een personal training binnenkomt, is jouw lichaam nog niet klaar om meteen van start te gaan met de workout. Door middel van foamrollen rollen we eerst de spieren los. Jouw spieren krijgen een betere doorbloeding en meer ademruimte om beter te stretchen.

Stap 2

Stretchen

Na het los rollen van jouw spieren volgt het stretchen van de spieren. Stretchen maakt jouw lichaam mobieler en zorgt voor meer beweging in jouw gewrichten. Spieren die je vooraf stretcht zorgen voor betere resultaten tijdens de oefeningen en dus ook meer vooruitgang richting jouw doel.

Tijdens stap 3 activeren we jouw spieren om ervoor te zorgen dat je jouw oefeningen tijdens de workout veilig kan uitvoeren. We brengen verschillende spieren op spanning afhankelijk van de workout die we gepland hebben. Zo gaan we bijvoorbeeld de bilspieren opspannen als we nadien onze focus leggen op beenoefeningen.

Nu onze spieren opgewarmd zijn, zijn we klaar voor onze workout! Tijdens de workout trainen we gericht naar het doel dat je wenst te bereiken. Of het nu gaat om een betere conditie, gewicht verliezen of spiermassa opbouwen,… we werken eraan!

STAP 5

COOLDOWN

Na onze stevige workout maken we tijd voor een cooling-down zodat ons lichaam volledig tot rust kan komen na een zware inspanning. Met een cooling-down zorgen we ervoor dat de spieren minder gespannen zijn na een sportsessie en verminderen we de spierstijfheid.

Doorheen de personal training ontvang je bijkomend advies over jouw lichaamshouding, hoe je bewegingen in het dagelijkse leven beter aanpakt en hoe gezonde voeding bijdraagt aan jouw doel.

Scroll naar boven

6 tips om je prestaties op de fiets te verbeteren!

Je bent slechts 1 één klik verwijderd voor het verbeteren van je fietsprestaties. 

Download ons gratis e-book!

U verklaart hierbij expliciet akkoord te gaan met onze privacy policy.